3 dimenziós CT, MR diagnosztika

3 dimenziós CT és MR felvétel kiértékelés. Virtuális tükrözés

A

 

CT vizsgálat röntgensugárral, az MR a testünkben lévő víz (H atomok) mágneses megrezegtetésével hoz létre egészen vékony szeletképeket a vizsgálni kívánt testrészről. Ma már a modern típusú CT berendezések egészen kis sugárzással dolgoznak. (azonos mértékű vagy egy-kétszerese az évi természetes háttérsugárzásnak). Sokan nem is tudják, hogy a gyakori repülővel történő utazás során hasonló többlet sugárzásnak vannak kitéve.

Ezen képalkotó eljárásoknak és a komputertechnika fejlődésének köszönhetően lehetőség van 10-15 másodperc alatt elkészült CT képek alapján végigszűrni a mellkasi, hasi és kismedencei szerveket. Így a rejtett fejlődési rendellenességek kimutatásától kezdve, a daganatszűrésen keresztül az érelmeszesedés, érszűkület precíz feltérképezéséig mindezt egy gyors vizsgálattal el tudjuk végezni, és az eredményt a páciens számára is jól látható módon be tudjuk mutatni. Ezt nevezzük MHM szűrésnek, mivel a mellkas, has, medence szerveit, lényegében az egész testet komplex módon vizsgáljuk, szűrjük. Ebbe a vizsgálati rendszerbe kapcsolódik a virtuális gyomor- és vastagbéltükrözés is.

Szakrendeléseinkhez, szakorvosainkhoz kapcsolódva (ideggyógyászat, fájdalomgyógyászat, kardiológia, ortopéd sebészet, sebészet) lehetőség van a CT és MRI vizsgálatoktól várható eredményeket, azok szükségességét megbeszélni. A képi leletek kiértékelése is megtörténhet rendelőnkben. Lehetőség van teljes körű 3 dimenziós virtuális képalkotásra is, mely az orvos számára is gyakran precízebb diagnosztizálási lehetőséget biztosít, és a páciens is jobban látja testének normális vagy rendellenességet mutató részeit. A 3 dimenziós vastagbél és gyomortükrözés kivételével a korábban máshol elkészített CT felvételek alapján, amennyiben az kellően jó minőségű, 3 dimenziós kiértékelést is nyújtani tudunk.

Külön említést érdemel a súlyosabb visszeresség, visszérkeringési rendellenesség esetén igen informatív 3 dimenziós CT venográfia (véna festés).

Orvosi Centrumunk lehetőséget kínál arra, hogy pácienseink rövid határidőn belül (egy héten belül) CT ill. MR (MRI) vizsgálatra kerülhessenek.

 

Elérhető CT és MRI vizsgálatok, és ehhez kötődő szolgáltatásaink:

 

  • koponya (fejfájás, agydaganat, Alzheimer-kór, stb. kivizsgálása)
  • mellkas (tüdő daganat, légúti daganat, mellkasi elváltozások, szív, szívkoszorúér, stb. kivizsgálása)
  • mell (melldaganat szűrés nagy, vagy implantátumot tartalmazó mellű hölgyeknél)
  • has (máj, lép, hasnyálmirigy, vese morfológiai vizsgálata, hasi verő erek állapotfelmérése, Ca score)
  • kismedence (méh, petefészek, húgyhólyag, prosztata morfológiai vizsgálata,
  • ízületek (nyaki és háti gerinc, csípő, térd, boka, lábfej, vállöv vizsgálata)
  • végtagok (3 dimenziós visszér ábrázolás, végtagi lágyrész daganatok, az ideg összenyomását okozó elváltozások kimutatása, stb.)
  • artéria, koszorúér, verőerek, érszűkület, visszér, vénás rendszer keringési problémák érfestéses vizsgálata, mésztartalom kimutatás (Ca score)


Speciális vizsgálatok

Kattintson a képre!

MHM szűrés

A vizsgálat ára: 99 ezer FT

 

3 dimenziós virtuális gyomor és vastagbéltükrözés

A vizsgálat ára: 89 ezer FT

 

3 dimenziós CT vénafestés

A vizsgálat ára: 60 ezer FT

 

Kérdések és válaszok
  • "Innovatív Medicina - C-Medic Orvosi Centrum"

  • "Egészség, Szépség, Harmónia"