Daganatszűrések

Lényegében minden testrészen, bármely szövetben, bármely szervben kialakulhat jó és rosszindulatú daganat. Vannak daganatok amit nagyon jól, kellő időben tudunk kiszűrni, és mind a mai napig vannak olyanok is, amiket nem tudunk még kellően korai fázisban kiszűrni. Ez utóbbi oka lehet, hogy nem rendelkezünk kellően jó eljárásokkal, vagy ha rendelkezünk is, túl gyors kialakulású és így két szűrés között is már megtörténhet a rosszindulatúvá válás. Ilyen lehet például az agydaganat, hasnyálmirigy daganat. Természetesen e két esetben sem mindegy, mikor, milyen fázisban lettek felfedezve.

Kellő időben történő szűréssel és megoldással ugyanakkor teljes gyógyulás érhető el például a méhnyak, vastagbél, gyomor rosszindulatúvá váló elváltozásainál. 

Megelőző szűrés olyan jóindulatú fázisban mutatja ki a folyamatokat, elváltozásokat, amikor azok általában egyszerű gyógyító módszerekkel megszüntethetők.

Korai fázis szűrés esetén a rosszindulatú folyamat, betegség már kialakult, de a gyógyítás eredményessége és ennek következtében a gyógyulási kilátások még jók.

A daganatok szűrése fizikális vizsgálattal, laborvizsgálatokkal, ide értve a genetikai vizsgálatokat is, vagy képalkotó eljárásokkal történhet. Ezeket természetesen kombinálni is lehet, sőt érdemes.

 

Vizsgáló eljárások

Labordiagnosztika:

 

daganat markerek (tumor marker),

széklet vér teszt a nem látható széklet vér kimutatására,

genetikai tesztek

 

Képalkotó eljárások:

 

ultrahang vizsgálat

elasztográfiás ultrahang vizsgálat

CT, MRI, (PET CT)

virtuális gyomor és vastagbéltükrözés

hagyományos tükrözések, endoszkópiák

komputeres bőrdaganat szűrő program

  • "Innovatív Medicina - C-Medic Orvosi Centrum"

  • "Egészség, Szépség, Harmónia"