Endoszkópia

Gyomortükrözés, öklendezés, fájdalom nélkül, vékony eszközzel.

E

 

ndoszkópia során testüregbe vezetett optikán vagy kamerán keresztül nyerünk fontos képinformációt a vizsgált szervről. Leggyakoribb endoszkópiás vizsgálat a gyomor-, vastagbél- és végbéltükrözés. Miközben nagyon hasznos vizsgáló eljárások, mégis kevesen szánják rá magukat, mert félnek tőle, sokszor nem is alaptalanul, hogy valamilyen kellemetlen érzéssel, fájdalommal fog együtt járni. Orvosi centrumunk mindezt átlátva alakította ki eszközparkját és módszereit, hogy a páciens számára a tükrözés semmiféle, vagy csak minimális kellemetlenséggel járjon. A tápcsatornai daganatszűrés mind a mai napig egyik leghasznosabb eszköze a hagyományos endoszkópia, melyet daganatkeresés esetében nagymértékben kiválthat a 3 dimenziós CT alapú, virtuális gyomor- és vastagbéltükrözés, Ez utóbbi semmiféle vizsgálóeszköz bejuttatását nem igényeli. Részletes leírását lásd itt. Vannak esetek, amikor a virtuális tükrözés helyett, a hagyományosra van szükség. Ennek eldöntése szakorvosi konzultáció keretében történik.

A gyomortükrözés esetében nagyon jó tapasztalattal, beteg megelégedéssel alkalmazzuk a helyi érzéstelenítésben végzett, vékony eszközös gyomortükrözést (gastroscopia) mindenféle bódítás nélkül. A speciális érzéstelenítés hatására nincs öklendezés, és ha ritkán elő is fordul minimális mértékű. A vékony eszköz használata mellett pedig nincs torok fájdalom, nincs a nyelőcsőnél feszítő vagy fájdalmas érzés. Természetesen igény szerint ez is történhet altatásban, de a fent leírt technika mellett nem nagyon látjuk értelmét.

A vastagbéltükrözés esetében sokkal több faktor okozhatja annak kellemetlenségét, fájdalmasságát. Éppen ezért, amikor csak lehet a teljes vastagbéltükrözés kiváltására virtuális vastagbéltükrözés történik. Fontos tudni, hogy fájdalmasság szempontjából nem mindegy, hogy a hagyományos tükrözés milyen magasságig történik. A végbélnyíláshoz közel eső területek általában fájdalom nélkül, a távol esők egyre kellemetlenebbül vizsgálhatóak. Így a végbél lényegében mindig, a szigma és a leszálló vastagbél általában fájdalom nélkül vizsgálható.


Hagyományos tükrözéseknél, amit nyújtani tudunk:

 

  • modern, flexibilis videó endoszkópos eszközpark
  • dupla eszközpark - gép meghibásodás esetén nem kell a betegnek újra előkészülni, megjegyezzük, ez a CT alapú virtuális tükrözésnél is így van
  • vékony eszközök használata, mely ritkaságnak számít, főleg a gyomortükrözés esetében nagyon hasznos (közel fele olyan vékony, mint általában)
  • gyomortükrözés speciális érzéstelenítésben
  • bódítás alkalmazása
  • altatásban történő tükrözés


Speciális vizsgálatok

Kattintson a képre!

Vékony eszközös, speciális érzéstelenítésben történő gyomortükrözés

A vizsgálat ára: 35 ezer FT

 

Vastagbél tükrözés bódításban vagy altatásban

A vizsgálat ára: 45 ezer FT + altatás díja

 

Kérdések és válaszok
  • "Innovatív Medicina - C-Medic Orvosi Centrum"

  • "Egészség, Szépség, Harmónia"