Plasztikai és esztétikai sebészeti beavatkozások

A plasztikai és esztétikai sebészetünk  széles műtéti spektrummal áll a szépülni vágyó hölgyek és urak rendelkezésére, immáron 12 éve. Különlegességeink közül elsőként említendő, hogy a mell műtéteket ambulánsan, helyi érzéstelenítésben, fájdalom nélkül, minimális kellemetlenséggel tudjuk megoldani. A ránc és ajak feltöltés esetében igény szerint előmodellezzük annak várható eredményességét, és a szükséges feltöltő anyag mennyiségét. Visszeresség és bizonyos bőrelváltozások esetében vágás mentes technikát alkalmazunk azok megoldására.

 • A műtéti és műtét utáni fájdalom csillapításról

  A beavatkozások, testbe hatoló vizsgálatok esetén többféle gondolat is felmerül az emberekben. Érzi-e, fájni fog a beavatkozás? Lesz-e műtét után fájdalom?

  Orvosi Centrumunk nagy hangsúlyt helyez a fájdalommentesség kérdésére. Ennek megfelelően a beavatkozásoknál az alábbi érzéstelenítő módszereket alkalmazhatjuk:

  Tű nélküli helyi érzéstelenítés, fagyasztás alkalmazása kis területre pl.: gyulladt benőtt köröm esetén

  Alacsony nyomású helyi érzéstelenítés, melynek lényege, hogy a hatóanyag bejuttatása semmilyen, vagy csak minimális kellemetlen érzettel jár. pl.: ambuláns visszér műtét

  Bódítás alkalmazása önállóan, vagy helyi, ill. gerinc érzéstelenítés kiegészítésére. Ezt főleg akkor alkalmazzuk, ha a páciens nem szeretne teljes altatást, de zavarják a műtét alatt hallható hangok, vagy a tompa érzetek. pl.: hagyományos vastagbéltükrözés

  Szelektív gerinc érzéstelenítés. Rendelőnk különlegessége a szelektív gerincérzéstelenítést. Ez azt jelenti, hogy mozgatni tudja a végtagjait a páciens, de ugyanakkor érezni semmit sem fog. Rögtön járóképes a vizsgálat, vagy beavatkozás után, nincs fejfájásos mellékhatás.

  Speciális érzéstelenítés az ultrahang vezérelt regionális érzéstelenítés. Így a gerinctől távolabb történik az érzéstelenítő beadása, mégis az egész régió teljes érzéstelenítését el tudjuk érni kis helyre beadott kevés érzéstelenítőszer révén. Ez egyben a műtét utáni fájdalommentességet is meghosszabbítja Pl.: mell és lágyéksérv műtét

  Altatásban alapvetően a helyi érzéstelenítéssel nem megoldható műtétek és vizsgálatok történnek. Természetesen kérésre, és amennyiben az egészségi állapot megengedi egyszerűbb műtétek és vizsgálatok is történhetnek altatásban, ha valaki nem szeretne semmit sem hallani, látni, tompán érezni.

  A műtét utáni fájdalom leginkább a sebzés nagyságától és elhelyezkedésétől függ. Éppen ezért fontos, hogy a seb minél kisebb legyen, minél kevésbé feszüljön. Másrészt a kisebb sebzés általában kevesebb nem kívánatos mellékhatással gyógyul. Mindez megfelel a kis behatolású műtéti elvnek, amely egyre jobban terjed világszerte.(minimally invasive surgery, MIS) Bizonyos elváltozásokat vágás nélkül távolítunk el, ill. törekszünk a minimális sebzésre. Így mindez az enyhébb műtét utáni fájdalmon kívül a nyom nélkül történő gyógyulásra is megoldás. pl.: vágás nélküli visszér eltávolítás

   

Mellplasztika

Orvosi centrumunk egyik különlegessége az ambulánsan, helyi érzéstelenítésben történő, ugyanakkor  fájdalom nélkül, minimális kellemetlenséggel járó mellplasztikai beavatkozások.

A női mell összes alakformáló eljárását meg tudjuk így oldani. Természetesen, ha valaki a helyi érzéstelenítést pszichés okokból kifolyólag bódítással kéri kiegészíteni vagy altatást igényelne arra is mód van.

A női mellkorrekciókon kívül, ambuláns műtét keretében történik  túlsúly, gyógyszer vagy hormon hatására kialakult férfi mell megnagyobbodás megoldására férfi mellplasztikát.

Orvosi centrumunkban, vagy máshol kivizsgált jóindulatú melldaganatok (fibroma, adenoma, phylloid tumor, fibroadenoma, cysta, masthopatia fibrocystica, hamartoma, zsírnekrozis) eltávolítását is vállalni tudjuk ambuláns beavatkozás keretében.  Ebben az esetben az esztétikai igényeket is leginkább figyelembe vevő megoldásokat választjuk, rejtett vagy minimális sebzés, az un. szépen gyógyítani elv alkalmazásával.

Bizonyos betegségek (masthopatia fibrocystica), a mellrák kialakulásának magas genetikai rizikója esetén a mell mirigyállományának eltávolítását és egyidejű implantátum behelyezését is vállalni tudjuk.

 

További képek

Szemhéjplasztika

Alkati adottságoktól függően már akár a negyven éves korosztályt is érintő probléma a felső szemhéj megereszkedése, vagy az alsó tasakossá válása. Idősebbeknél mindez orvosi problémát is okozhat. (látótér beszűkülés, szem kiszáradás) A szemünk az egyik legjobb tükrözője életkorunknak, mivel ez a terület van leginkább a figyelem középpontjában a mindennapjaink során. A felső szemhéj korrekciójánál Igen hálás beavatkozásról van szó, mivel minimális kellemetlenséggel, sokszor jelentős megfiatalodás érhető el. A beavatkozás hege nyitott szem mellett nem látszik, és néhány hónap múlva el is tűnik. Az alsó szemhéj korrekciójánál gyakran a tasakosságot okozó zsírszövetet is el kell távolítani a megnyúlt bőrrel együtt, ezért kicsit tovább tart a beavatkozás. A seb bár minimálisan, de átmenetileg jobban látható, mint a felső szemhéjplasztika esetében.

Ráncfeltöltés, ajakfeltöltés, botox kezelés

Ráncfeltöltés során a kifejezettebb ráncokat, bőr alatti kötőszöveti hiányt töltjük fel folyékony implantátummal, feltöltő anyagokkal. Ezek az anyagok általában 1/2-4 év alatt szívódnak fel. Botox kezelés során (botulinum toxin) az arc bizonyos izmainak tartós elernyesztésével érjük el a ráncmentességet, ill. az erősebb ráncok mélységének csökkenését. Hatása 3-6 hónap között várható. Rendelőnkben lehetőség van a feltöltés hatását modellezni, így a páciens néhány óráig láthatja a várható eredményt, és egyben a feltöltő anyag mennyisége is jól meghatározható.

Zsírleszívás, hasplasztika

Kisebb korrekciók esetén helyi érzéstelenítésben, nagyobb területek kezelése esetén altatásban történik a beavatkozás. Általában a comb, has, deréktájék kisebb kontúrhibáinak megszüntetésére szoktuk alkalmazni, mely esetekben fájdalom nélkül, ambulánsan, helyi érzéstelenítésben, nagyon jól tolerálható módon történik a beavatkozás. 

A has bőrének megereszkedése esetén, nagyobb mértékű hasi elhízás megoldására a zsírleszívás helyett már csak hasplasztika jön szóba. Bizonyos esetekben, amennyiben az elégséges mini hasplasztikát is végzünk helyi érzéstelenítésben, ambulánsan.

A hasplasztikával sokszor a szeméremdomb bőrének megereszkedését is javítani, korrigálni lehet.

Karplasztika

Sok hölgy számára igen zavaró jelenség, amikor a felkar bőre, fogyás, izom-kötőszöveti sorvadás, öregedés kapcsán logóvá válik. Megoldása minden esetben a felkar többlet bőrének kimetszésével történik. Így annak belfelszínén,  alapvetően rejtett módon hosszanti heg marad.

Intimplasztika

A kisajkak aránytalan formája, nagysága, aszimmetriája jogosan zavarja az ilyen problémával küzdő hölgyeket. Ambuláns műtéttel általában gyorsan, könnyen korrigálható ez a panasz.

A végbélnyílás körül kialakuló, taréjok (caruncula) amennyiben aranyeresség nem kapcsolódik ahhoz, az anus környéki plasztikával megszüntethető

Visszér műtét, bőrsebészet

A visszeresség és a bőrelváltozások esztétikus megoldásainak leírását a visszérambulancia és bőrsebészet oldalunkon találja.

További információ a plasztikai sebészeti rendelés oldalunkon

 • "Innovatív Medicina - C-Medic Orvosi Centrum"

 • "Egészség, Szépség, Harmónia"