Szűrések

 

 

Mindenki elméletileg nagyon fontosnak tartja, hogy egészségét megőrizze.

Ennek ellenére sokan bíznak abban, hogy nem lesznek betegek. Csak akkor fordulnak orvoshoz, ha nagyon muszáj, ha panaszuk van. Bíznak a természetes jelzőrendszerben.

Vannak, akik bizonyos egyszerűbb szűrést még felvállalnak, de már lelki, testi kellemetlenséggel járót nem. Így vérnyomás ellenőrzésre, vér vizsgálatra még elmennek. Ezen két vizsgálat is nagyon fontos és hasznos, de ennél még sokkal több vizsgálat van, amelyiken időszakosan érdemes lenne részt venni. Fontosnak tartjuk a család szerepét a szűrésben. A családtagoknak kell szertetteiket figyelmeztetni, és ha kell meggyőzni az időszakos szűrés fontosságáról.

Orvosi Centrumunk olyan unikális lehetőségeket kínál különböző betegségek, kóros állapotok kiszűrésére, melyek figyelembe veszik és alapvetően kiküszöbölik a legfontosabb szűréstől elriasztó tényezőket.

A szűréseket, azok gyakoriságát mindig, korhoz, nemhez és a családban korábban előforduló betegségekhez igazítjuk.

 

Javasolt szűréseink:

 

Csecsemőknek:

 

Csípőficam és belső szervek rendellenességét kizáró fájdalmatlan ultrahangos szűrés.

 

Gyermek, pubertás korban:

 

Laborvizsgálat, például rejtett cukorbetegség kiszűrésére, vérnyomás ellenőrzés, szív ultrahang, hasi, kismedencei ultrahang bőrdaganat szűrés.

 

Nőknek:

 

20 és 40 éves kor között nőgyógyászati szűrés,  ultrahangos melldaganatszűrés elasztográfiával,

40 éves kortól mammographia kiegészítéseként elasztográfiás ultrahang vizsgálat, Implantátummal rendelkezőknek ultrahang vizsgálat ill. MRI vizsgálat. Időszakos belgyógyászati és kardiológiai szűrés.

 

Férfiaknak:

 

50 éves kortól prosztata szűrés

 

Mindkét nemnek:

 

40 éves kortól időszakos tüdő, vérvizsgálat, belgyógyászati, kardiológiai szűrés, székletben nem látható vér ellenőrzés, ill. genetikai teszt.

50 éves kortól tápcsatornai szűrővizsgálat hagyományos vagy virtuális gyomor és vastagbéltükrözés formájában.

Alzheimer kór, memória szűrés.

 • Minek a szűrés? A szűrés fontosságáról, különös tekintettel a daganatszűrésről

  A medicina ma már eljutott oda, hogy számos esetben a daganatokat korai stádiumban ki tudja mutatni. A komputerizáció, a képalkotó eljárások, a gén- és labordiagnosztika fejlődése révén egyre kisebb, koraibb stádiumú elórakos elváltozást lehet kimutatni. A kezelés eredményessége viszont leggyakrabban attól függ, hogy milyen korán veszik észre az elváltozást. A daganatszűrés jelentőségéről ma már szinte mindenki hallott. Mégis a gyakorlatban a nőgyógyászati rákszűrésen és a tüdőszűrésen kívül kevesen élnek vele.

 • Melyek lehetnek az okok, amik az embereket távol tartják a szűréstől:

  1. félelem, hogy kiderül valamilyen betegség

  2. fél a vizsgálatoktól

  3. költséget jelent

  4. kevés az ideje, nem szeret várakozni

  5. szokott járni, de nem rendszeresen

  6. aki elmegy az is megbetegszik, stb.

  Ezek emberi, szinte érthető kifogások, és természetesen egy-egy fent említett pontban megalapozott is lehet. Mindezt a medicina átlátja és egyre modernebb, kíméletesebb vizsgálattokkal és rendszerrel próbálja megoldani. Orvosi centrumunk ezt szem előtt tartva dolgozta ki daganatszűrő programjait. A fenti pontokon végigmenve az első máris nagyon fontos. Sokan ún. struccpolitikát folytatva félnek szembesülni addig panaszt nem okozó betegségükkel. Mások elutasítják a gondolatát is annak, hogy miközben teljesen jól érzik magukat, komoly betegség lappang bennük. Ez ellen természetesen orvosilag, felvilágosítással nehéz küzdeni. Mi azt gondoljuk, hogy itt a megoldás a család. Hogyan értjük ezt ? Többféleképpen is. A legtöbb esetben az egészség nem magánügy. Mindenki felelősséggel tartozik családtagjaiért, szeretteiért. Rájuk gondolva is meg kell őriznie az egészségét. Másfelől a család is felelősséggel tartozik annak minden tagjáért. Nekik kell egymásra figyelni, akár a vizsgálatokat egymáson számon kérni. A családban előfordult daganatos betegség tapasztalása, főleg ha az későn lett észrevéve, általában meggyőzi az érintettet a szűrés fontosságáról. A vizsgálatoktól való félelem néha megalapozott. Annak kellemetlen volta függhet az azt végző személytől, eszközöktől, módjától, a körülményektől. Ennek ellenére a tapasztalat az, hogy sokszor rosszabbnak gondolják a vizsgálatokat, mint amilyenek valójában. A legmodernebb technika alkalmazása mellett ma már nincs fájdalmas szűrővizsgálat.

 • Idő és pénz.

  Tapasztalatból tudjuk, hogy az előjegyzéses rendszer mellett is a teljesen várakozásmentes rendelés kivitelezhetetlen, annak ellenére, hogy nagy hangsúlyt fektetünk a pontosságra. Az esetleges várakozáshoz viszont kellemes környezetet biztosítunk. Orvosi centrumunkban úgy szervezzük a rendeléseket és a vizsgálatokat, hogy már néhány alkalom során teljes kivizsgálást tudunk nyújtani. Az idő szempontjából másik kérdés, hogy aki szeretne is kellő rendszerességgel szűrésre járni, tudja-e, hogy milyen gyakran jelentkezzen, ill. emlékszik-e arra, hogy mikor esedékes a következő szűrés. Adminisztrációs rendszerünk mindezt átvállalja és pontosan figyelemmel követi. Előzetes megbeszélés alapján telefonon, levélben vagy e-mailben emlékeztetjük pácienseinket az esedékes szűrővizsgálatra. Az alapvető vizsgálatok anyagi vonatkozásban nem jelentenek különös terhet. A szűrések gyakran több lépcsősek, így az első vizsgálatok általában egyszerűek és olcsók, és már ezek is mindenképpen hasznosak. Vannak speciális vizsgálatok, melyeknek árai sajnos még nem mindenki számára elérhetőek.

 • Összefoglalás

  Azt gondoljuk, hogy sokan részt vennének daganatszűrő vizsgálatokon, ha azt

  - kellően gyorsan,

  - testre szabottan,

  - fájdalom nélkül,

  - megfizethető áron

  biztosítja egy orvosi rendelő, amely a vizsgálatokat egy kézben tartja, archiválja, és ha szükséges nem tolakodó módon figyelmeztet a következő vizsgálat esedékességére. Ezen fenti gondolatok nem csak daganatszűrésre, hanem alapvetően minden szűrésre igazak.

 • Daganatszűrés egy más dimenzióban

  Daganatszűrés többféle módszerre épülhet. Az egyik leggyakoribb módja, képalkotó eljárással formai hibát keresni. Másrészt a daganatok kiválaszthatnak daganat specifikus kémiai anyagokat, melyeket ki lehet mutatni. Genetikai vizsgálatokkal valószínűsíteni lehet a daganat kialakulásának esélyét. Természetesen ezen vizsgálatokat kombinálni is lehet a tökéletes eredményesség érdekében. Orvosi centrumunkban lehetőség van a 3 dimenziós CT alapú daganatszűrésre, mellyel vizsgálóeszköz bejuttatása nélkül tudjuk végignézni a tüdő légutakat, gyomrot, vastagbelet virtuális bronchoscopia, gastroscopia, colonoscopia révén.

Daganatszűrés


Daganatszűrés többféle módszerre épülhet. Az egyik leggyakoribb módja, képalkotó eljárással formai hibát keresni. Másrészt a daganatok kiválaszthatnak daganat specifikus kémiai anyagokat, melyeket ki lehet mutatni.


Tovább Árak

MHM daganatszűrés


Lehetőség van 10-15 másodperc alatt elkészített CT képek alapján végigszűrni a mellkasi, hasi és kismedencei szerveket. Így a rejtett fejlődési rendellenességek kimutatásától kezdve, a daganatszűrésen keresztül az érelmeszesedés, érszűkület precíz feltérképezéséig egy gyors vizsgálattal el tudjuk végezni


Tovább Árak

Belgyógyászati szűrés


A belgyógyászati szűrések főleg a belső szervek működésbeli problémáival foglalkoznak, még idejekorán felismerve azokat.


Tovább Árak

Szív és érrendszeri szűrés


Kardiológiai vizsgálatok egész sora áll rendelkezésünkre, mellyel idejekorán felfedezhetők a szív és érrendszeri rendellenességek, folyamatok. .


Tovább Árak

Memória, Alzheimer-kór szűrés


Sokan félnek az időskori elbutulástól, memóriazavaroktól, Alzheimer kórtól. Bizonyos idegrendszeri folyamatok idejekorán felismerve megállíthatók, vagy nagymértékben lassíthatók.


Tovább Árak
 • "Innovatív Medicina - C-Medic Orvosi Centrum"

 • "Egészség, Szépség, Harmónia"